Fem xarxa amb entitats del territori

Avui us volem explicar tres accions que posen de relleu la motivació del nostre projecte per fer xarxa i cooperar amb altres entitats del territori, pilar essencial en l’economia social i solidària.

ADFO i ARETÉ fan el transport a domicili de les comandes per a col·lectivitats

Per ser coherents amb els nostres valors, des de principis d’any hem establert una col·laboració amb Adfo i Areté perquè s’encarreguin de portar a domicili les comandes a les col·lectivitats que servim (bàsicament menjadors de llars d’infants i escoles). Aquestes dues entitats promouen la inserció sociolaboral de persones amb discapacitat física o amb problemes de salut mental, respectivament, per facilitar la seva incorporació al món laboral ordinari.

L’espai d’intercanvi de llibres creix gràcies a Residu Zero Osona

Si us interessa aprendre a viure sense generar tants residus, a Mengem Osona podreu trobar en préstec un seguit de llibres que ens ha cedit el grup Residu Zero Osona. Estem encantades amb aquesta col·laboració que dóna més vida a l’espai d’intercanvi de llibres i encaixa al 100% amb els nostres valors! De moment podeu trobar els següents títols:

  • Vivir sin plastico, de Patricia Reina i Fernando Gómez.
  • Plastic Detox, de José Luis Gallego.
  • Residu zero a casa, de Bea Johnson i traducció d’Esther Peñarrubia.
  • Residuozero, de Yve Ramírez.
  • Biocosmética vegana, fresca y natural, de Gabriela Nedoma.
  • Green & Clean recetas caseras, de Teresa Pinyol.

Recordeu que són llibres en préstec, ja que volem que arribin al màxim de gent possible; i que cal deixar el contacte a la caixa de la botiga abans d’endur-vos-els.

I us recomanem molt seguir el seu perfil d’Instagram  (@residuzeroosona) per treure suc als seus fantàstics consells a l’hora de consumir a Osona de manera conscient i sense generar residus .

Col·laborem amb Càritas Vic

Des dels inicis del projecte intentem reduir el malbaratament alimentari. Per aconseguir aquest objectiu a la botiga hi ha un racó on podeu trobar, amb un descompte especial, producte fresc per consum immediat i producte envasat amb data de caducitat curta. Tot i això sempre hi ha alguns excedents dels quals no se’n pot treure profit a nivell de botiga, per això hem establert una col·laboració amb Càritas de Vic i una vegada a la setmana passen  a recollir-los pel menjador social que gestiona.