Què és Mengem Osona?

Mengem Osona és una Associació de Productors i Consumidors sense ànim de lucre que va néixer el Febrer del 2018 impulsada per 6 projectes agroecològics de la comarca d’Osona, de la Vall del Ges a Espinelves, passant per St. Martí Sescorts, Gurb, la Guixa i St. Miquel de Balenyà.

Les persones pageses i artesanes teníem molt clar que calia donar veu a tothom que es volgués sumar a la iniciativa, per això a partir del Juny del mateix any qualsevol persona a títol individual, com a unitat familiar o com a entitat/col.lectivitat també poden formar part del projecte com a sòcies consumidores.

Les persones que en formem part treballem per promoure un món rural viu i sostenible, una alimentació saludable i un sistema alimentari acord amb els principis de la Sobirania Alimentària. Per assolir el nostre objectiu de construir un nou model agroalimentari cal:

– Fomentar un canvi d’hàbits de consum cap a aliments ecològics, de proximitat i temporada, frescos i directes de petits projectes pagesos amb qui tenim una relació directa. Així gaudirem d’una dieta més saludable!

– Donar suport a iniciatives de producció i transformació agroecològica, que respecten els cicles naturals i preserven el nostre entorn, cuiden de les persones i promouen una transformació social.

L’associació es concreta en una botiga situada a Vic, al carrer Joan de Serrallonga nº 3, on podreu trobar una àmplia oferta d’aliments agroecològics i altres productes per a la higiene personal i de la llar per satisfer les necessitats de qualsevol persona o família. Disposa d’un horari ampli d’obertura i aparcament gratuït per les persones sòcies i clientes.

I quins són els nostres valors?

 

 

 

 

 

L’agroecologia és l’eix central de la nostra associació! Els aliments que hi trobareu són ecològics, produïts de manera sostenible i respectant l’entorn del nostre territori, de proximitat i de temporada. És imprescindible que la producció respecti els cicles de la natura, l’ecosistema que els acull, la biodiversitat del planeta i el benestar del bestiar. Cal consumir productes de procedència local per evitar la contaminació deguda al transport que suposa el consum d’aliments que provenen de l’altra punta del món.

 

 

 

 

 

Volem conèixer la història que hi ha darrera de cada producte que us oferim i ser punt de trobada entre les persones productores i consumidores! Per això prioritzem els aliments que podem adquirir directament de la pagesia i elaboradors/es artesanals que mantenen un món rural viu. Reduint intermediaris tots hi sortim guanyant! La persona productora rep un preu més just que li permet tirar endavant el seu projecte i dignificar la seva feina i, per l’altra banda, les persones consumidores es beneficien d’uns preus més ajustats a l’hora de fer la compra setmanal.

 

 

 

 

 

Seguim el mantra «Reduir-Reutilitzar-Reciclar»! Prioritzem els productes a granel, els envasos reutilitzables o els biodegradables. Treballem per reduir els embolcalls de plàstic. També estem decidits a reduir el malbaratament alimentari, per això donem els excedents a projectes socials. És responsabilitat de tots i totes tenir cura del medi ambient i reduir el volum de residus o brossa generada.

 

 

 

 

 

Volem aportar el nostre granet de sorra per a una transformació social efectiva, perquè cada acte de consum que realitzem és un acte polític! Som un projecte sense ànim de lucre, els beneficis de l’associació van destinats a millorar aspectes de la mateixa i a fer la compra de les persones sòcies més econòmica, per facilitar l’accés a una alimentació agroecològica a totes les llars. Les persones són el centre del projecte i per tal que hi tinguin veu i vot ens basem en la pràctica de la democràcia interna i la transparència, així com també incorporem la perspectiva feminista. Per caminar cap a un altre model d’economia és indispensable intercooperar i teixir xarxes, per això formem part de l’Alterna’t, la xarxa d’economia social i solidària d’Osona.

 

 

 

 

 

Som el que mengem! Oferim aliments frescos i variats d’alta qualitat per gaudir d’una dieta completa i saludable. Al ser aliments de temporada, de proximitat i directes de la pagesia podem assegurar que són el màxim de frescos, ja que passa un breu espai de temps entre que són collits o elaborats i servits a la botiga, de manera que conserven totes les seves propietats nutritives. Així mateix, la producció ecològica certifica que són productes lliures de tòxics perjudicials per la nostra salut i la del planeta.

Si et sents identificat amb el que has llegit, fes-te soci/a!!!

Gaudeix dels descomptes! Actualment les persones sòcies tenen un 7% de descompte en la seva compra (amb una compra setmanal de 28,60€ els descomptes ja et paguen la quota!!!). També tindràs descompte amb les activitats que organitza l’associació.

Tens veu i vot! Podràs participar i decidir el rumb del projecte a l’Assemblea General, la Junta Directiva, les Comissions de treball i els processos interns de l’associació.

Estigues informat! Cada setmana t’enviarem el llistat setmanal amb l’oferta de productes de la botiga i les novetats que hi podràs trobar. I una vegada al trimestre rebràs la newsletter amb les notícies més destacades de l’associació.

Com pots fer-te soci/a?

A títol individual

Com a unitat familiar

Com a entitat/col·lectivitat

Omplint la butlleta d’inscripció i fent-nos-la arribar a la botiga o al correu electrònic info@mengemosona.cat. Només cal que escullis amb quina periodicitat vols pagar la quota!

– Quota anual 100€

– Quota trimestral 30€

Us animem a formar part d’aquest projecte tan bonic, engrescador i transformador! Necessitem energia, ganes de participar i gent amb il·lusió que ens vulgui ajudar a fer-lo créixer! T’hi animes?

Ja saps on trobar-nos, t’hi esperem!