Què és Mengem Osona?

Mengem Osona és una Associació de Productors i Consumidors que hem creat entre 6 projectes agroecològics de la comarca d’Osona, de la Vall del Ges a Espinelves, passant per St. Martí Sescorts, Gurb, la Guixa i St. Miquel de Balenyà.

La seu es troba a la botiga que hem obert a Vic, al carrer Joan de Serrallonga número 3.

Des d’aquest estiu l’associació també comença a tenir persones consumidores de sòcies.

Però què és Mengem Osona?

És una iniciativa a través de la qual volem oferir a les persones aliments agroecològics, de proximitat i de temporada, de petits projectes amb qui tenim relació directa. Per cuidar-nos la salut i preservar el nostre entorn. Apropant-nos, tots hi sortim guanyant!

D’aquesta forma, el pagès o artesà rep un preu més just, permetent tirar endavant el seu projecte productiu, i dignificant la feina, cosa no fàcil en el món que vivim. Per l’altra banda, a l’hora de comprar ens beneficiem d’uns preus més ajustats, que tampoc està malament…

… i només per això una associació?

Doncs no, ens mouen, i ens remouen, moltes més coses:

  • Volem aportar el nostre granet de sorra per a una transformació social efectiva. Volem aconseguir un món rural viu, on sigui compatible l’activitat de petits pagesos i artesans amb la bona salut de l’ecosistema que ens acull. Amb una eina tant important com el canvi d’hàbits de consum i de maneres de produir aliments, cada cop més ecològiques i  de procedència més local.
  • Una associació per compartir aquest procés de conscienciació i canvi i, generar dinàmiques d’empoderament social.

Això en què es concreta?

En una botiga amb una àmplia oferta d’aliments de petits pagesos i artesans, no sempre fàcils de trobar, que pugui satisfer les necessitats/voluntats de qualsevol persona o família. Amb un horari ampli d’obertura, aparcament gratuït per les persones sòcies i clientes, que al mateix temps compleix la funció de proveir-nos d’aliments i de punt de trobada i relació, d’intercanvi d’experiències.

Una associació amb l’agroecologia com a eix central en la qual pagesos, artesans i qualsevol persona interessada pot participar, ja sigui en les tasques del dia a dia de la botiga o proposant activitats: tallers, xerrades, visites a les finques i/o obradors, difusió d’iniciatives interessants, etc.

T’hi animes?

Ja saps on trobar-nos, t’hi esperem!