Formem part de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central

Aquest any hem entrat a formar part com a entitat promotora, junt a Frescoop/Mengem Bages i Mas Les Vinyes, del Cercle Agroalimentari de l’Ateneu de Catalunya Central. En aquest cercle treballem per a fomentar una economia social i solidària que pugui aportar respostes significatives a l’actual emergència ecosocial. 
Ens centrem en la necessària transformació del sistema agroalimentari actual i per fer-ho treballem principalment amb temàtiques com la sobirania alimentaria, la tinença de terres i la conservació del paisatge, tenint sempre com a eix transversal l’emergència climàtica.  

Les nostres línies d’acció son:
•  Acompanyar en la transformació d’empreses i explotacions agroalimentàries. 
• Potenciar l’ESS com a forma de relació de les petites i mitjanes empreses agroalimentàries. 
• Visibilitzar i multiplicar les organitzacions de consum responsable.  
• Localitzar finques i terres per iniciar projectes productius col·lectius (hortes comunitàries, gestió de boscos i pastures amb ramaderia extensiva, granges familiars suportades per la comunitat, etc.).
• Donar suport als projectes de transformació compartits (obradors, escorxadors, etc.). 
• Sensibilitzar les empreses productives sobre la crisi climàtica i energètica. 
• Promoure projectes que acostin l’agroecologia als col·lectius menys privilegiats.  
• Assessorar en eficiència i sobirania energètica. 
• Enxarxar projectes productius regeneratius (ecològics, socials i econòmics).