Ens adherim a la plataforma Per una Plana Viva.

Des de principis d’any som una de les més de 30 entitats que formen part de la plataforma Per una Plana Viva. Aquest plataforma agrupa col·lectius diversos d’Osona que volem un altre model de planificació territorial per a la Plana de Vic. Un model que posi fre a l’augment de la superfície urbanitzada i que tingui una visió de conjunt, més enllà de les batalles particulars de cada ajuntament. Cal mantenir el caràcter agrícola que tant ens caracteritza i evitar que sigui ocupat per construir més polígons, urbanitzacions, variants o grans parcs fotovoltaics; cal forçar als municipis a créixer cap a dintre, per aprofitar serveis i habitatges buits, per reduir la mobilitat privada, per protegir el petit comerç… i treballar per aconseguir un model econòmic més diversificat, sostenible i que generi llocs de treball dignes.

Volem treballar per un pla engrescador per la Plana de Vic, que posi en valor els recursos naturals que tenim en lloc de malmetre’ls. Un pla més adequat als reptes de futur que ja no poden esperar més.
A sota podeu llegir el manifest de la plataforma.