Tot a punt per les Festes de Nadal!

Un any més a la botiga podeu trobar els productes més tradicionals i locals pels àpats d’aquestes Festes de Nadal: torrons, neules, polvorons i galets! Per poder gaudir com cal de la nostra cultura culinària!

Com cada any us oferim algunes opcions per fer regals amb valors, perquè un consum responsable i sostenible és possible!

Podeu optar per fer un lot amb productes agroecològics adaptats al vostre pressupost i gust, o vals regals si preferiu que la persona afortunada triï ella mateixa el que necessita o també oferir-li la possibilitat de fer-se sòcia de l’associació durant un determinat temps. També tenim opcions que no es cruspeixen i són més perdurables en el temps, com el Calendari del bon consumidor, del col·lectiu Eixarcolant; els Bee draps, embolcalls alimentaris encerats reutilitzables i biodegradables; o la gamma de productes tèxtils artesanals del Cosidor Pas a Pas (ecopans, compreses, salvaslips…).

Però aquest any volem fer especial èmfasi en la nostra selecció de llibres . Ens han arribat algunes novetats perquè aquest hivern penseu en ells i els regaleu als vostres éssers estimats. Recordeu que seleccionem novetats editorials molt especials, sobre temàtiques estrictament relacionades amb els objectius de Mengem Osona: l’alimentació i la gastronomia, la salut, la pagesia i l’Economia Solidària.

Sobre salut:

Noves narratives sobre el part i el naixement: Parts feliços. 54 autores parlen del seu part és un llibre coral amb relats que traspassen la línia del context íntimament personal i es converteixen en testimoni social. Narratives que ajudin a altres dones i que foragitin el discurs inconscient de la por que acumula la nostra cultura al voltant del part. Coeditat per Pol·len Edicions i la Casa de naixements Migjorn.

Sobre alimentació:

Com el plaer per la cuina pot salvar el món. Carolyn Steel escriu Sitopía (Capitán Swing) per demostrar que el menjar és l’eina més poderosa per transformar les nostres vides i el món. Si vau llegir Ciudades hambrientas i us va agradar, aquest us encantarà: el llibre Sitopía comença mostrant com un plat de menjar viatja fins a l‘univers. Hem oblidat la nostra herència culinària i hem passat a dependre d’aliments barats i produïts intensivament. Com capgirar aquesta lògica?

Sobre pagesia:

Per què cal oposar-se a la ramaderia industrial però també a la ideologia de l’alliberament animal. Vivir con los animales (Ed. El Salmon), de Jocelyne Porcher, és un llibre que respon a aquesta doble pregunta. Què és la ramaderia? Què la diferencia de la «producció animal» intensiva? Una obra amb pròleg de Ramaderes de Catalunya que recorda per què cal salvar la ramaderia i alhora evitar el seu sotmetiment al sistema d’explotació i matança industrials.

Sobre Economia Solidària i ruralitats:

Recuperant sobiranies Economia Solidària i Ruralitats ens convida a defugir la dicotomia entre «rural» i «urbà» i ens fa endinsar en un primer acostament teòric sobre l’Economia Social i Solidària als entorns allunyats dels centres econòmics. Espais on es desenvolupen resistències al capitalisme urbanocèntric i on, malgrat les traves es reactiven sobiranies com ara l’energètica, l’alimentària o la cultural. Un llibre coeditat entre la XES i Pol·len i coordinat per Carla Escarrà.