Hem entrat a formar part del Mercat Social de la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya!

Estem molt contents i contentes perquè ens han confirmat que després de validar les dades que vam facilitar en el nostre balanç social (referent a l’exercici 2018, primer any de funcionament de l’associació), complim amb els estàndards ètics de l’economia social i solidària!

 

El Balanç Social és una eina de rendició de comptes i mesura d’impacte social, ambiental i de bon govern. El balanç social avalua de forma sistemàtica, objectiva i periòdica cinc grans característiques de tota empresa o entitat que vulgui ser socialment responsable: la democràcia, la igualtat, el compromís ambiental, el compromís social i la qualitat laboral.

El Balanç social compleix diversos objectius. D’una banda, és una eina molt útil perquè les empreses i entitats puguin obtenir una auto-avaluació periòdica que fomenti la millora continuada del seu funcionament intern. A més, serveix per comunicar a la comunitat els valors de l’organització i, per tant, perquè la ciutadania i administracions les reconeguin com a entitats de l’Economia Social i Solidària

Per altra, compleix dos objectius en clau de sector de l’ESS. El primer és l’obtenció d’una base estadística anual en relació als indicadors del balanç, cosa que permet anar configurant una comptabilitat (social i ambiental) agregada del sector a través de la publicació de l’informe del Mercat Social catalàLa segona funció en clau de sector és la de donar accés al Mercat Social, ja que fer-lo obre la porta a entrar en aquest àmbit socioeconòmic: les empreses i organitzacions que el fan seran reconegudes “públicament” al Catàleg d’organitzacions del Mercat Social

Si vols conèixer millor què és el mercat social i quines opcions de consum socialment responsable t’ofereix, pots visitar la seva pàgina web.

En el següent link trobareu l’informe de resultats del balanç social de Mengem Osona!

Conscients de que ens queda molt de camí per recórrer, any a any treballarem per millorar!