El Departament d’agricultura, ramaderia, pesca i alimentació ens concedeix un ajut

El Departament d’agricultura, ramaderia, pesca i alimentació ha aprovat la sol·licitud que vam presentar a la convocatòria d’ajuts a la cooperació per al foment de les cadenes curtes i mercats locals, en el marc del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020. Aquest programa està cofinançat pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Gràcies a aquest ajut l’associació de productors i consumidors Mengem Osona ha pogut fer, durant el 2018 i principis del 2019, vàries actuacions estratègiques per tal de millorar el projecte.

Per un costat, s’ha canviat la distribució i ambientació del local comercial, adquirint uns expositors nous per la venda de fruita i verdura i, col·locant unes lones per donar visibilitat als principis de l’associació i a les persones sòcies productores. També hem adquirit nous equipaments com ara una impressora i dues taules per utilitzar a la botiga i en activitats de difusió del projecte (tallers, xerrades, degustacions…), i hem pogut habilitar un lavabo pels clients.

Per altra banda, també ens ha donat la oportunitat de contractar una cooperativa per dur a terme, durant uns mesos, una campanya de comunicació i difusió del projecte, millorant la nostra presència als mitjans locals i digitals. Lligat a aquesta acció també hem contractar una dissenyadora per desenvolupar la imatge corporativa i  els materials de difusió que s’han vist necessaris.

Finalment, aquest ajut també ha anat destinat a cobrir part de les despeses de lloguer del local, gestoria, salaris de les treballadores i, despeses de benzina i desplaçaments per a la distribució a col·lectivitats, participació a fires, formacions, visites per conèixer i aprendre de projectes similar al nostre…