El Setembre ha sigut el mes de l’ALTERNA’T

Setembre ha sigut el Mes de l’Economia Social i Solidària a Osona, gràcies a que la xarxa alTERna’t, de la qual Mengem Osona forma part, ha organitzat més d’una vintena d’actes arreu de la comarca, amb taules rodones, tallers, presentacions i jornades gastronòmiques entre d’altres. Els actes s’han plantejat amb la voluntat de fer visible l’economia social i solidària d’Osona, un dels objectius principals de la xarxa alTERna’t, però també i molt especialment per donar a conèixer les respostes que es donen des d’aquest àmbit de l’economia a l’emergència climàtica, l’eix temàtic d’aquesta 5a edició.

Des de Mengem Osona hem participat en 2 d’aquests actes:

– Juntament amb Setembre, dilluns 6 vam organitzar a la botiga la presentació del llibre Arrelats a la terra (Tigre de Paper), de Francesc Font, pagès i enginyer tècnic agrícola, amb posterior debat amb l’autor.

– Divendres 17 als jardins de Can Puget de Manlleu, vam participar, junt al Grup de Defensa del Ter i el Banc de Llavors de Roda de Ter, a la taula rodona de mesures agroecològiques per a la transició ecosocial. On també es va comptar amb la participació d’Arnau Montserrat, activista agroecològic i autor del llibre Nos sobran las ideas. Propuestario para una transición ecosocial de Pol·len Edicions.